söndag 13 mars 2011

Hemliga sällskap och heliga graaler

Jag har tillbringat en vecka i Carcassonne i Frankrike med hemliga sällskap, heliga graaler, intriger, grottor, arkeologiska utgrävningar och åtthundraåriga män. Bland annat. Jag hade turen att bli en av Vixxtorias två (!) 44 444:e besökare och det är hon som är skyldig till att jag nu har dragits in i härvan med hemliga sällskap som har sina rötter långt, långt tillbaka i tiden. Och som naturligtvis strider mot varandra under hundratals år. Det ena sällskapet för att gömma de hemliga böcker som behövs för att få tillgång till den heliga graalen som kan skänka evigt liv och det andra sällskapet som vill få tillgång till evigt liv men av helt fel anledning om man säger så. Ja det hela är ju verkligen upplagt för intriger som inte sträcker sig över enbart en livstid.

Jag måste säga att jag gillar det här upplägget. Och jag gillar innehållet i boken också. När Vixxtoria valde ut en av sina dåliga pocketböcker som hon ville bli av med så hittade hon rätt bok till mig. Jag har redan tackat väldigt mycket för den här boken (tusen stycken tack twittrade jag över). Men jag blev så förtjust över boken som bara stod och skräpade i din hylla ;-) så här kommer resterande 43 444 tack!

Nu jag fått ytterligare en författare som jag aldrig hade hört talas om innan men som jag givetvis måste läsa mer av. Jag väljer att helt och hållet strunta i alla de där replikerna i boken som jag tycker mig känna igen från en väldigt välkänd film. Kanske är det så att jag inbillar mig men det var mer än en gång som jag reagerade över likheten över vissa ordföljder. Men har man sett LOTR-filmerna så många gånger att man kan några många repliker utantill så är det kanske så att man är lite skadad.

Labyrinth av Kate Mosse gav mig hur som helst många timmar av förnöjelse och nu när boken är slut känns det faktiskt lite tomt...

3 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Haha! Vilken win-win-situation det här blev då! Jag är jätteglad att du tyckte så mycket om boken, och det finns flera Mosse att dyka in i efter den här. Om jag hade haft några fler härhemma skulle jag skickat över dem pronto, men tyvärr!

Om jag ska byta böcker med dig nån mer gång kan jag ju dock fundera på saken :-)

(Jag har läst några lettiska noveller de sista veckorna faktiskt, flera bra där!!)

Bokomaten sa...

Men, Mosse har jag också varit nyfiken på. Jag är inte helt förtjust i tegelstenar bara, de ska vara BRA bra i så fall. Många verkar gilla Mosse dock. Tur du har många fler kvar.=)

Titti sa...

@Vixxtoria: Ja det var verkligen mitt i prick. De har en annan titel av Mosse på biblioteket såg jag. Men någon annan hade lånat den. Typiskt! Så jag får helt enkelt ställa mig på kö. Kul att de lettiska novellerna verkar vara bra. Har inte själv läst dem, men har några andra novellsamlingar i samma serie men från andra länder.

@Bokomaten: De där tegelstenarna kan ju vara lite tröga att komma igång med. Det tycker jag med. Hoppas jag gillar hennes andra böcker också. Och så tycker jag ju att du också ska prova förstås. :-)

Related Posts with Thumbnails