onsdag 30 mars 2011

Stefans lilla gröna


Stefans lilla gröna; En handbok i utanförskap kom ut förra året och jag har varit nyfiken på den sedan dess. Redan när man tittar på omslaget så vittnar boken om att det inte är någon vanlig handbok i odling. Stefan poserar i skinnbrallor, kavaj och stövlar. Innehållet i boken är precis lika opretentiöst och befriande som omslaget. Det är lite man tager vad man haver-känsla över det hela. Man gör lite så här och så där och så och så får man jättegoda tomater! Typ.

Den här boken skiljer sig helt klart från alla andra handböcker i odling och ska du bara läsa en sån handbok inför den här odlingssäsongen så läs Stefans. Du får till och med lära dig att odla ditt eget snus! Vi var faktiskt lite inne på det ett tag när sambon fortfarande snusade. Som tur är har han lyckats sluta så något snus blir det inte hos oss i alla fall. Men lite tomater, chili, paprika och lite örter brukar på få plats på balkongen. Och som där drömmarna om självförsörjning delar jag med Stefan.

När vi ändå är inne på självförsörjning så måste jag få tipsa om den finfina tidskriften Åter. Jag har läst den i flera år, även om jag inte kan tillämpa alla tips som finns. Men drömma måste man ju få göra, eller hur?

Stefan Sundström - Stefans lilla gröna; En handbok i utanförskap
Förlag: Etc förlag
ISBN: 9789185949120

2 kommentarer:

...med näsan i en bok... sa...

Åh, vad fin, vill ha! Älskar Stefan:)

Titti sa...

Jag känner också att jag vill ha ett eget ex av den boken. Tyvärr måste jag lämna tillbaka den jag läste till biblioteket. :-) Har läst Om kärlekens uniformer och andra betraktelser tidigare, men måste nog erkänna att jag inte har så stor koll på musikern Stefan Sundström. Vågar man erkänna en sån sak? :-/

Related Posts with Thumbnails