söndag 21 juni 2009

84 Charing Cross Road

Vilken film! Vilken bok!

Det var längesen en bok gjorde ett så stort intryck på mig som den här. Och det är sällan som jag gillar en filmatisering av en bok som jag älskar. Den här tyckte jag var helt underbar. Precis som boken. Det var så härligt att se Helene Hanff's och Frank Doel's brevväxling "få liv". Deras kärlek till böcker genomsyrar hela filmen och det får mig till och med att se på mina egna böcker med andra ögon.

Bitvis i filmen ser det ut som att Helene och Frank faktiskt konverserar med varandra och hennes härliga temperamentsfulla brev kom verkligen till liv i filmen. Det var helt underbart att se. Det är så sorgligt att de två aldrig fick träffa varandra. Mina ögon tårfylldes en och annan gång under filmens gång kan jag avslöja...

Anthony Hopkins passade väldigt bra i rollen som Frank Doel. Även skådespelerskan, Anne Bancroft, som gestaltade Helene Hanff, gjorde detta mycket bra. Den här filmen kommer jag se fler gånger. Jag måste verkligen försöka få tag på ett eget exemplar av denna film. Och jag kommer läsa boken många många gånger. Om du gillar Brev till en bokhandel kommer du också att gilla filmen (hoppas jag!). Se den, och kom sen tillbaka hit, och tala om för mig vad du tyckte om den. Filmen finns att hyra här. BBC har tydligen gjort en TV-serie som baseras på boken. Denna ska vara från 1975. Om du vet hur man kan se denna så håll inte inne med den informationen! Dela med dig, tack!

2 kommentarer:

lazy sa...

Å ja, jag älskar både boken och filmen! Första gången jag kom till London styrde jag kosan rakt på Charing Cross Road, lika mycket för bokens/filmens skull som för att det är där alla boklådor ligger... Och jag försökte t o m läsa Pepys dagbok, men tyckte att den var gôrtråkig.

Hellre barfota än boklös sa...

Det förstår jag mycket väl att du gjorde! Det kommer jag förmodligen att göra jag med om jag nu kommer till London nån gång i mitt liv. :-) Jag fick hem Q's Legacy idag som jag ska läsa vid tillfälle, tämligen snart. :-)

Related Posts with Thumbnails