onsdag 10 juni 2009

Bokenkät

Den här bokenkäten kommer ursprungligen från Bokhora. Men själv snodde jag den från Bokomaten.


Senast köpta inbundna bok: Knulp av Hermann Hesse och 1001 sätt att leva utan att arbeta av Tuli Kupferberg.

Senast köpta pocketbok: Gökboet av Ken Kesey, Brev till en bokhandel av Helene Hanff och Den larmande hopens dal av Erik Andersson.

Favoritgenre: Skräck, deckare, thrillers men är en relativ allätare av böcker.

Ultimata längden på en bok: Det beror ganska mycket på vad det är för slags bok tycker jag. Men omkring 200-300 sidor tycker jag är lagom.

Favoritbokhandel: Handlar ytterst sällan böcker i en vanlig bokhandel utan det blir istället från någon näthandel. Där gillar jag helt klart Adlibris bäst just nu. Jag har 5 % rabatt på deras sortiment och det är ju inte helt fel för en bokmal som mig. Annars blir det ibland även Bokus. Det beror på vilken av dem som har lägst pris på det jag vill köpa.

Favoritbibliotek: ”Mitt” bibliotek som ligger några hundra meter från mitt hem. Det är ett ganska litet bibliotek men vilken service! Jag brukar ge dem en lista på böcker som jag vill läsa och som de inte har hemma. De brukar kunna fixa hem de flesta titlar till mig utan problem. Två gånger har jag fått fjärrlåna två titlar från Nobelbiblioteket. De fick man läsa med vördnad! De har också köpt in en hel del böcker som jag har gett förslag på. Jag älskar verkligen mitt bibliotek.

Favoritplats att läsa (i hemmet): I sängen, soffan eller vid köksbordet.

Favoritplats att läsa (utanför hemmet): Brukar ofta läsa när jag åker bil. Jag har inget eget körkort så jag är alltid passagerare vilket ger mycket tid för läsning för mig.

Fem författare du alltid köper i inbundet format: Det finns nog ingen författare som jag enbart köper inbundet av faktiskt. Inte som jag komma på.

Bästa lässnackset: Jag har inget särskilt snacks som jag brukar äta när jag läser. Det beror på vad som finns hemma och vad jag är sugen på. Oftast äter jag ingenting när jag läser. Eller så passar jag på att läsa när jag ändå äter… ;-)

Bästa läsdrycken: Te, utan tvekan!

Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Ingenting

När på dygnet läser du helst? När som helst när jag får tid eller lust att läsa.

Bästa bakfylleläsningen: Eh? Jag är aldrig bakfull nu för tiden så kan inte svara på frågan.

Bästa kollektivtrafikläsningen: Alla böcker eller tidningar är bästa kollektivtrafikläsningen.

1 kommentar:

fiaisreading sa...

Ditt bibliotek verkar ju helt underbart!

Related Posts with Thumbnails