tisdag 6 april 2010

Jag har egentligen ingenting vettigt att skriva men jag skriver ändå

Jag har haft en väldigt lugn och skön påskhelg och bara jobbat lite på annandag påsk. Perfekt. Förutom att äta lite gott och umgåtts med familjen har jag läst skrivarböcker som jag bland annat fick av Multimanus som påskpresent och Stephen King's Att skriva. Flera skrividéer har präntats ner i min anteckningsbok där jag skriver ner alla idéer som kommer till mig på ett eller annat sätt. En kom jag på tillsammans med min kära sambo. Nu gäller det bara för mig att plita ner dem till bra berättelser också. Jag har kollat runt lite bland skrivarkurser men känner att de just nu inte passar in i mitt liv. Kanske kommer jag att hitta någon som passar mig senare. Kanske inte. Det visar sig. Oavsett vilket så vet jag att jag både vill och kan skriva. Resten löser sig väl förhoppningsvis.

Det blev ingen påskekrimsläsning i helgen för min del. Läsningen har ju bestått av skrivarböcker till största delen. Men nu känner jag att jag måste ta itu med den där stora högen av recensionsex som ligger längst upp i bokhyllan. Den där högen som både inger mig med en känsla av förväntan och dåligt samvete varje gång jag tittar på den. Ja ni vet vad jag menar.

Hoppas ni andra också har haft en trevlig påskhelg. Och nu är jag också tillbaka från den lilla bloggpausen jag hade, redo att skriva om härliga läsupplevelser och en del annat som faller mig in.

1 kommentar:

Liolej sa...

Jag har läst Att skriva av Stephen King, den gav mig en hel del att fundera på när det gäller skrivandet! Dessutom var det intressant att läsa om hans väg genom livet och till författarskapet! Hoppas du finner den givande!

Related Posts with Thumbnails