torsdag 22 april 2010

Kill your darlings

Jag har haft lite funderingar kring det här med en eventuell skrivarblogg. Fick lite respons på det som jag tackar så mycket för. Jag har kommit fram till att jag inte kommer att starta en ny blogg. Förmodligen skulle jag inte orka uppdatera dem båda någorlunda regelbundet så en eller båda skulle nog bli lidande. Istället har jag kommit fram till att jag tänker plåga er med mina tankar om skrivande istället. ;-) Så får det bli och jag tror det blir bra.

Idag bestämde jag mig för att öppna en novell som fått ligga till sig ganska länge i min virtuella byrålåda. Det har blivit dags för mig att stryka, ändra. Det som brukar benämnas med "kill your darlings". Det är jätteroligt att stryka onödiga ord, ändra om och fnissa lite över pinsamma klyschor som letat sig in i det första utkastet. Och den där förhoppningen över att det kanske, kanske med tiden blir ett manus som jag kan skicka in till någon tidning? Mmm... jag sa kanske...

3 kommentarer:

Illusionernas blogg sa...

Vet du, jag tänkte just på en skrivarblogg, att det vore kul att läsa och delta i själv. Men jag tror inte jag har tid heller för tillfället. Men en vacker dag kanske?

Annika sa...

Låter som ett spännande projekt! :-)

Du gör helt rätt som avstår från att starta en blogg till. Framför allt då med tanke på att skrivande mycket väl passar in i nischen för en bokblogg. Det tycker jag i alla fall.

Jag hade två bloggar ett tag, men insåg ganska snabbt att det aldrig skulle fungera så då slog jag samman båda bloggarna till en. Nu har jag visserligen startat en blogg till i alla fall, men den är mer bara till husbehov och för närvarande under konstruktion. Vi får väl se vad det blir av den med tiden. Just nu uppdateras den bara i mån av tid, med andra ord inte särskilt ofta :-)

Titti sa...

Var sak har sin tid. Jag tänker också så, att en dag kanske den där skrivarbloggen känns helt rätt att starta. Men den dagen är inte idag.

Related Posts with Thumbnails