onsdag 7 april 2010

Skulle ni vara intresserade av en skrivarblogg?

Jag har funderat på det här med en skrivarblogg. En blogg där jag skriver om mitt skrivande helt enkelt. Framgångar, motgångar och tankar om skrivande helt enkelt. Jag vet att det finns många som har såna bloggar. Jag läser dock inte några sådana regelbundet själv ännu. Frågan är om det finns något intresse av att läsa min skrivarblogg. Å andra sidan kan det ju funka som en skrivdagbok för mig själv om inte annat. Ungefär som den här bloggen funkar som en läsdagbok i lite längre format än vad min läsdagbok är hemma gör som bara består av uppgifter om författare, titel och datum när jag läste ut boken. Har som sagt inte bestämt mig ännu om jag ska starta ytterligare en blogg eller inte. Skulle jag i så fall våga lägga ut texter som jag har skrivit? Kanske inte till en början i alla fall. Jag känner mig inte så där jättetrygg med mitt skrivande och är nog min största kritiker. Har du en skrivarblogg och har den hjälpt dig i ditt skrivande? Får du konstruktiv kritik på de texter du lägger ut?

6 kommentarer:

Jessica (ordochingavisor) sa...

Annars kan jag rekommendera en sida som haket.com. Det är inte så livat där längre som det en gång var men man får alltid några peppiga kommentarer och kan lägga ut hur mkt text som helst. Jag lägger ut typ allt jag skriver (förutom romanprojekt) där och skriver ofta t.om dikterna direkt i haketfönstret! Jag vet inte om jag skulle orka läsa en skrivarblogg (fast du får inte sluta bokblogga!) men tycker du ska starta en om du känner för det. Hittar du bara bra skrivarbloggar så kan du sprida ut din egen skrivarblogg i dem. :) Jag tror ett intresse finns för att läsa sådant.

Titti sa...

Jag har ju som sagt inte bestämt mig för om jag ska starta en sådan blogg. Det vore kanske mest för min egen del i sådana fall. Om man kan ha en privat blogg där de som är godkända får läsa det man lägger ut. Eller så skippar jag det helt och kollar in de forum som finns. Ska kolla på den du uppgav.

Jossan sa...

Det absolut bästa jag gjort i "skrivväg" är Tärna fhsk. De har nu omorganiserat delar och fördjupningskursen är ej längre berättigat till studiemedel vilket iofs kanske inte är viktigt för dig.
Kolla http://tarna.fhsk.se/skrivarlinje/fordjupning ,det var nu mer än 2 år sedan jag avslutade min utbildning där och vi har fortfarande kontakt via first class och gruppen ses i eget regim var tredje månad. Den respons man får genom denna skola och dessa träffar är ovärderlig för att ha kraften att dras framåt.

Bokomaten.. sa...

Tycker du ska starta en om du vill, eller lägga ut här. Vad har man en blogg till om man itne får göra som man själv vill, liksom?:)

Titti sa...

Jag önskar verkligen att jag kunde gå den där kursen som du gjort Jossan. Men tror inte att den passar mig just här och nu i livet. Annars har du rätt i att det inte är så viktigt att få studiemedel. Jag kan ändå inte få mer studiemedel från csn. Kanske att den kursen passar mig lite senare. Men inte just nu.. :-(

Anonym sa...

Jag tycker att det skulle vara superspännande att läsa om du bloggade om ditt skrivande - oavsett om det blir här eller i en egen blogg.

Det kan vara extremt jobbigt att "lämna ut" texter man har skrivit, men samtidigt så är det ju bra för ens skrivande också om man får konstruktiv kritik och feedback.

Related Posts with Thumbnails