08 juni, 2009

1001 sätt att leva utan att arbeta

Bakhåll gav ut två böcker nu i juni, varav den ena var Knulp av Hermann Hesse som jag redan har recenserat. Då den boken handlade om vagabonden Knulp som inte vill arbeta tänkte jag även skriva om den andra boken Bakhåll gav ut då den är en slags handbok i konsten att leva utan att arbeta. Boken heter 1001 sätt att leva utan att arbeta och är skriven av Tuli Kupferberg. Det är ju mycket populärt nu att ge ut böcker på ämnet 1001 saker att se/läsa/göra innan man dör. Men den här boken är lite annorlunda i sitt slag. Originalet gavs ut redan 1961 med titeln 1001 Ways To Live Without Working. Bakhåll har nu gett ut den på svenska. Och här kan man alltså få sig till livs en hel del tips på hur man kan leva livet lite mer avslappnat. Författaren Tuli Kupferberg var på 1960-talet med i den amerikanska anti-etablissemanget-rockgruppen The Fugs. Han har också ett eget teve-program som han sänder på en lokal tevekanal i New York där han bor. Programmet heter Revolting News. Den intresserade kan se programmen här.

Boken bjuder på tänkvärda, sjuka, roliga, knasiga, larviga och en del normala tips. En hel del av tipsen fick mig att skratta högt medan andra fick mig att skaka på huvudet och fundera på om allt står rätt till hos författaren. Hur som helst är det en humoristisk bok och kräver inte några större läsinsatser. Här är ett urval av bokens tips. Läs och begrunda.

*Ät munkarna runtom de bortslängda hålen
*Upptäck Amerika
*Recensera böcker (!)
*Stjäl böcker
*Skriv böcker
*Tryck böcker
*Ät böcker
*Skicka brev utan frimärke adresserat till dig själv. Ange den rätta adressaten som avsändare
*Bevara allt du äger i två hundra år och sälj det sen som antikviteter
*Sälj inte skinnet innan björnen är skjuten
*När tillfället knackar på dörren, knacka tillbaka
*Spara tid (och sälj den för pengar eftersom "tid är pengar")
*Slösa inte bort tid och pengar på att läsa sånt här (för tid är pengar)

2 kommentarer:

Sussie sa...

Mycket bra tips. Men hur vet man att det är tillfället som knackar på dörren? Ska man fråga innan?

Titti sa...

Ja säg det. :-)

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...