lördag 25 juli 2009

60 av 100 böcker lästa

Hittills i år har jag läst 60 böcker vilket betyder att jag har 40 böcker kvar att läsa för att uppfylla mitt nyårslöfte om att läsa minst 100 böcker i år. Jag har inte specificerat att det ska vara bara skönlitteratur utan det är totalt antal böcker som gäller. Förra året läste jag ca 60 böcker totalt så mitt mål var enbart att öka min läsning. Vilket jag med andra ord har gjort. Innan juli ens är slut så har jag läst lika många böcker som jag gjorde totalt under förra året så jag är helt klart nöjd med min läsning i år. Det ska bli spännande att se vad det totala antalet böcker blir. Jag har ett antal olästa böcker så jag har inte någon brist på läsmaterial. Däremot känner jag att jag nog skulle vilja vidga min läshorisont något utanför den eurocentriska (och amerikanska) delen av världen. Jag har läst ett par böcker av afrikanska författare i år och har åtminstone en indisk författare på min att-läsa-lista. Men det känns lite tunt. Har du några bra förslag på litteratur från övriga världen?

5 kommentarer:

Fiktionista sa...

Själv läser jag för tillfället Fågeln som vrider upp världen av japanska författaren Haruki Murakami. Jag har inte kommit så långt men, so far so good!

Hellre barfota än boklös sa...

Ja den ligger faktiskt oläst i min bokhylla. Hade nästan glömt bort den... Har en bok av en sydmerikansk författare också men minns inte vad den heter just nu.

Marita sa...

Jag har också som mål i år att räkna antal böcker och jag är inte uppe i 60 ännu utan nöjer mig med ca 50 än så länge. Men året är ju inte slut ännu =)

No Name sa...

Hej hej! Vilken mysig blogg!

Jag har också något år ägnat mig åt att räkna alla böcker jag läst och sätta upp mål för hur många jag skulle vilja läsa på ett år. Jag upptäckte dock att det blev ganska stressande så jag la ner det projektet...

Besök gärna min blogg "...om böcker med mera..." http://ombockermm.blogspot.com

Hellre barfota än boklös sa...

@No Name - Jag satte upp målet mest på skoj och för att jag kände att jag ville öka min läsning lite. Att läsa ska vara kravlöst och ge njutning, inte vara stressande. Jag har fört läsdagbok i flera år och räknat vid årets slut hur många böcker jag läst. Skillnaden mot i år är att jag nu tänkte läsa ett minsta antal. Men det är dock inget egentligt krav. Bara en kul grej. Om jag kommer upp i 100 böcker så är inte det hela världen. :-)

Related Posts with Thumbnails