onsdag 29 juli 2009

Shopping spree

Jag var på loppis och Myrorna idag och hittade lite böcker. Min olästa bokhög är ju i det närmaste gigantisk (och det var nog en underdrift) men vem kan motstå böcker när de är så billiga? Hard Times och Oliver Twist av Charles Dickens lades till min Dickens-samling. Jag har planer på att läsa mig igenom hans böcker. På obestämd framtid får jag väl lov att tillägga. Stäppvargen av Herman Hesse är en sån där bok som jag tänkt läsa i flera år men aldrig tagit mig för. Har sneglat på den på biblioteket och läst om den i tidningar och på webben med jämna mellanrum. Nu är jag ett steg närmre att läsa den i alla fall. The Wench is Dead av Colin Dexter kunde jag ju inte motstå när den stod där i hyllan på Myrorna. Jag gillar brittiska deckare och Kommissarie Morse är ju en favorit på teve. Men jag har hittills inte läst någon av böckerna. Min oskuld och Pearl Harbor av Charles Bukowski blev jag jätteglad över att hitta för en billig penning. Har tidigare bara läst Tales of Ordinary Madness av honom men gillade hans sätt att skriva. Naket och "in-your-face". Krig och fred av Leo Tolstoj. En bok som man måste ha läst innan man dör. Bädda för död av Ira Levin är också en bok som jag sneglat på ett antal gånger men aldrig kommit mig för att läsa. Och slutligen The New Girlfriend and Other Stories av Ruth Rendell. Ytterligare en brittisk deckare helt i min stil. Jag ser fram emot att läsa dem alla. Och jag tycker jag lyckades få ihop en riktigt bra blandning av böcker. Kalaset gick på 40 kronor så jag är mer än nöjd.

5 kommentarer:

Fiktionista sa...

Tur att det finns loppis så vi boknördar inte blir helt ruinerade! 4o spänn var ju helt överkomligt och böckerna ser dessutom ut vara inbundna. Bra jobbat :D

Hellre barfota än boklös sa...

Å det glömde jag visst skriva. De flesta är pocket. Det är bara Krig och fred som är inbunden. I den låg det dessutom tidningsutklipp som handlade om Leo Tolstoj så det var lite kul. :-)

Anonym sa...

SÅ många skrev han inte. Det var ju bara typ, ehm, femton eller något. Fullt överkomligt. Och de är (enligt mig) ganska lättlästa så det tar inte så lång tid att komma igenom dem. Det behöver alls inte bli ett livslångt uppdrag.

Hellre barfota än boklös sa...

Nja, om man räknar med hans noveller också så blir antalet något mer. Men att det skulle vara oöverkomligt skrev jag inte. Jag vill bara inte sätt någon tidsgräns för min Dickensläsning. Det finns ju så många andra böcker jag vill hinna läsa också...

sundin sa...

Min oskuld och pearl harbor
är bara så ooootroligt bra!

Den vill jag också ha - mutter, mutter, avundsjuk...

Related Posts with Thumbnails