28 juli, 2009

Ge mig en dag till

Igår kväll läste jag ut den nätta boken Ge mig en dag till av Mitch Albom. Har tidigare läst Fem personer du möter i himlen och Tisdagar med Morrie ligger i bokhyllan och väntar på att bli läst. Ge mig en dag till handlar om Charley vars liv inte riktigt blev som han hade tänkt sig. Eller snarare var det väl så att han inte levde upp till de förväntningar som hans pappa hade på att han skulle bli baseballstjärna. Charley är alkoholiserad och hans äktenskap har gått i kras. När hans dotter ska gifta sig blir han inte ens bjuden utan får hem några kort från bröllopet med ett par korta beskrivande rader. Han bestämmer sig för att återvända till sin barnssdomstad för att ta livet av sig. Han kraschar med sin bil och överlever mirakulöst och när han väl kommer fram till sitt barndomshem så möter han sin mamma som sedan länge är död. Hans mamma som alltid har stått upp för honom genom hela hans uppväxt, mamma som han många gånger har tagit för given och blivit arg på, ni vet så som barn blir på sina mammor när de lägger sig i. Charley har burit på skuldkänslor gentemot sin mamma ända sedan hon dog eftersom han egentligen skulle ha varit hemma hos henne den dagen men ljög för hela familjen och åkte därifrån för att försöka vara sin pappa till lags. Pappan som oförklarligt lämnade sin familj när Charley var liten. Men nu får han alltså ytterligare en dag med sin mamma, och han får svar på många frågor som han funderat på. Bland annat varför pappan så hastigt lämnade dem alla.

Den här boken är väldigt lättläst och berättar en stark historia. Precis som i Fem personer du möter i himlen så är det en bok som berör döden och att vi alla har något att lära av våra liv och misstag. Det är en bok som man automatiskt börjar reflektera över vad som är viktigt här i livet egentligen.

Inga kommentarer:

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...