torsdag 10 december 2009

Läsutmaning 2010

Har funderat lite över hur jag ska lägga upp min läsning inför nästa år då jag ska fokusera på Charles Dickens böcker. Tänkte försöka mig på att läsa de flesta av hans böcker. Några har jag läst i år och jag tänkte försöka satsa på att läsa ut Pickwickklubben innan året är slut. Gör jag det så ser min läsplan ut som följer:

Januari: Sketches by Boz/Oliver Twist
Februari: Nicholas Nickleby
Mars: The Old Curiosity Shop
April: Barnaby Rudge
Maj: Martin Chuzzlewit
Juni: Dombey & Son
Juli: David Copperfield
Augusti: Hard Times
September: Little Dorrit
Oktober: A Tale of Two Cities/Great Expectations
November: Our Mutual Friend
December: The Mystery of Edwin Drood

Det blir totalt 14 böcker av Dickens under ett år och däremellan finns det naturligtvis gott om utrymme för annan läsning. Bland annat tänkte jag läsa åtminstone någon mer biografi om Dickens samt åtminstone en bok som är skriven av hans barnbarnsbarn Monica Dickens. Har ett par av hennes böcker hemma att välja mellan. Är det någon som vill hänga med och läsa Charles Dickens är ni naturligtvis välkomna att delta i min lilla läsutmaning nästa år. Ni behöver självklart inte vara så drastiska och läsa en bok varje månad utan häng på när ni känner för det.

2 kommentarer:

Andasin sa...

Vad skoj!
Alla kommer jag inte att vara med på men ska försöka läsa ett par av dem iaf :)

Hellre barfota än boklös sa...

Vad kul att du vill vara med. Och det är som sagt inte något tvång att läsa alla de böcker jag listat. Det var mer för att strukturera mitt eget läsande så att jag hinner avverka alla hans böcker som jag inte har läst ännu. Ska bli jättekul att se vilka böcker du väljer och vad du tycker om dom. :-) Ser själv fram emot denna utmaning jättemycket. Konstigt vore väl annars. *s*

Related Posts with Thumbnails