tisdag 22 december 2009

Tracey Cox - The Successful Rebel

The Successful Rebel är i det närmaste en självhjälpsbok för personer som väljer att gå mot strömmen; i boken kallas de för rebeller. Det handlar om musiker, skådespelare, skådespelerskor, medium, bilförsäljare med flera. Att vara en rebell innebär inte, enligt författarna, att man knarkar, har kroppen full av taturingar och så vidare, utan att du följer din inre röst och gör det du vill göra oavsett vad människor runt omkring tycker. Det handlar helt enkelt om att identifiera vad man vill få ut av livet och göra slag i saken, oavsett om det handlar om en karriär som musiker eller skådespelare eller att jobba på banken.

För att försöka utröna hur några av dagens rebeller tänker kring detta ämne har de intervjuat ett flertal personer med olika ursprung och karriärer. Alla med olika definitioner av framgång. Att vara framgångsrik handlar in om att tjäna så mycket pengar som möjligt. Många av de som anses vara framgångsrika ser inte sig själva som det. En av anledningarna till att jag köpte den här boken var att den finska musikern och låtskrivaren Ville Valo, från HIM, medverkar i boken. Ville Valo är en person som många tycker är framgångsrik. Men enligt hans egen defintion av framgång är han det inte. För honom handlar framgång om att vara lycklig och tillfreds med livet. Men både alkohol- och relationsproblem gör att han inte känner sig särskilt framgångsrik trots hans popularitet.

Förutom Ville Valo medverkar även skådespelerskan Christina Cox som är syster till författarna, Sloan Bella (medium), Ernie Boch Jr (bilförsäljare), Daemon Rowanchilde (tatuerare) med flera. Boken är inte bara en handbok i att förverkliga sig själv utan handlar även om att hitta en andlig väg i den aldrig sinande strömmen av materialism i dagens samhälle.

Författarna har listat fjorton punkter som kan hjälpa dig att hitta din väg och vara en rebell. Jag tycker de fyra första punkterna är riktigt bra:

1. Identify the trait that brought you torment as a child - it's likely what made you unique.
2. Develop a built-in bullshit detector.
3. Don't sell yourself out - the deal with the devil is never worth it.
4. Find moments of bliss in what you do - or do something else.

Även om jag enbart köpte den här boken för att Ville Valo medverkade så var det riktigt intressant att läsa även åsikter av de övriga som medverkade i boken.

Tracey Cox with Melissa Ireland - The Successful Rebel: Getting What You Want Without Losing Who You Are
Trafford Publishing
ISBN: 978-1-4251-8654-8

2 kommentarer:

Angelika V sa...

Den boken skulle jag behöva läsa!
Låter intressant :)

Hellre barfota än boklös sa...

Den var riktigt bra. Du kommer inte ångra dig.

Related Posts with Thumbnails