onsdag 9 december 2009

Veronica von Schenck - Änglalik


Den här boken fick jag av Lilla O, som var min hemliga bokvän, i Pocket&Prassel 3.0, ett pocketutbyte som anordnas av En bok om dagen.

Änglalik
är den första boken om gärningsmannaprofileraren Althea Molin bosatt i Stockholm. Althea har tidigare arbetat som profilerare i New York men efter ett överfall av en mördare har hon åter flyttat hem till Stockholm. Hon är arbetslös och har mardrömmar om överfallet som hon med nöd och näppe lyckades undkomma med livet i behåll. En barndomskamrat som numera arbetar på länskriminalen kontaktar Althea för att få hjälp att lösa ett fall med en misstänkt seriemördare som härjar i Stockholm. Efter viss tvekan bestämmer sig Althea för att åta sig uppdraget. Något som inte ses med allt för blida ögon av högt uppsatta inom polisväsendet. Allt eftersom jakten på seriemördaren fortskrider så dras Althea in utredningen på ett mer personligt plan. Seriemördaren övervakar henne och bryter sig vid ett tillfälle även in i hennes lägenhet. Återigen återkommer mardrömmarna efter överfallet i New York och även denna gång är Althea personligen i fara. Ska polisen med hjälp av Althea hinna stoppa seriemördaren innan han mördar igen?

Tyckte det här var en spännande bok. Det är också den första delen i en tänkt serie om Althea Molin och vad jag vet så har det kommit ut ytterligare en bok. Den ska jag definitivt läsa i framtiden. Änglalik föll mig väl i smaken och jag tackar Lilla O för att hon skickade den här boken till mig.

Veronica von Schenck - Änglalik
Ordfront
ISBN:978-91-7037-457-9

4 kommentarer:

Lilla O sa...

Jag ska just läsa andra delen, hämtade den på biblioteket igår. Kul att du gillade den!

Anki sa...

Nu har jag reserverat den på biblioteket - ser fram emot att läsa den!

Anki sa...

Har nu läst på Änglalik och del två i serine, Kretsen. Jag gillade båda böckerna men del två var nog snäppet vassare!

Hellre barfota än boklös sa...

Jag måste också ta och läsa den andra boken snart.

Related Posts with Thumbnails