tisdag 2 februari 2010

Handböcker i skrivandets konst

Igår var jag och hämtade ut fyra fina handböcker som handlar om skrivandets konst. Jo, jag har faktiskt köpstopp men de här böckerna beställde jag innan jag beslutade mig för att ha det så de är helt legitima. ;-) Följande böcker låg i paketet; Att skriva av Stephen King, Nya författarskolan av Göran Hägg, Skriv på! av Elizabeth George och Skrivarkalendern 2010 av Ann Ljungberg.

Jag har tidigare läst Stephen King's bok när den kom ut på engelska. Det var ju ett tag sedan nu så det ska bli kul att läsa den igen. Sen tidigare har jag också en bok av Lars Åke Augustsson, Att skriva romaner och noveller. Ska bli intressant att läsa allihop.

Eftersom jag i år har bestämt mig för att skriva mer så kommer det nog innebära lite färre lästa böcker. Men so be it. Och så ska jag försöka gå en skrivarkurs också, om jag hittar någon som verkar bra vill säga. Har inte bestämt mig för någon än.

6 kommentarer:

MariaH sa...

Tycker att "att skriva börjar här" är värd att kolla upp även om den i första hand riktar sig till ungdommar

Andasin sa...

Härligt med nya inspirations- och läroböcker!
Tänkte annars mest titta in och säga Tack! För "Dansat med lyckan" kom redan idag med posten :)

Lilla O sa...

Vi kan nog tävla i dåliga ursäkter om varför vi trots allt får böcker på posten. ;-) Jag fick dessutom en från dig idag. Stort tack för den!

Lilla O sa...

Är förresten nyfiken på skrivarkalendern, återkom gärna med vad du tycker. Den kan jag dessutom köpa och skylla på eleverna...

Jossan sa...

Tärna fhsk skrivarkurs på distans är bland det bästa jag deltagit i. Kolla upp om grundkursen finns kvar! Fortsättningskursen (där man arbetar med ett projekt under ett år och får respons av de andra deltagarna och av lärare leds av en av mina vänner så den finns iaf).

Magnus sa...

Har läst alla böckerna du nämner utom Ljungbergs. Alla är bra. Tror jag recenserat Georges bok på Bokoffer - klicka på författarnamn i högerspalten om du vill läsa.

Häggs bok var fyndig och inspirerande men en smula ojämn vad gäller relevansen för de olika ämnena tycker jag.

Kings främst inspirerande.

Augustsson läste jag för mer än 10 år sen så jag tänkte köpa den uppdaterade versionen "Så skriver du romaner och noveller".

Related Posts with Thumbnails