måndag 8 februari 2010

Men hur tänkte jag egentligen?

I februari månad skulle jag ju ha köpstopp bestämde jag mig för. Samtidigt har jag sedan förra året planerat att åka till Stockholm i slutet av februari och har hela tiden sagt att jag måste leta på nåt bra antikvariat. Hur tänkte jag att det skulle gå ihop egentligen? Tänkte jag ens... Uppenbarligen inte. Nu får jag svår ångest när Stockholmsresan börjar närma sig. Ska jag få spendera helgen i hufvudstaden utan att få gå in i en bokhandel när jag inte får köpa en endaste bok? Eller ska jag bryta mitt köpstopp två dagar innan utsatt tid? Jag åker inte till Stockholm varje dag precis, eller ens varje år. För två år sen var jag som hastigast på centralen och bytte tåg när jag varit på Gotland. Innan det var det nog minst tio år sedan jag var i Stockholm. Å andra sidan kanske jag kan byta ut ett begär (böcker) mot ett annat (te)? Hur skulle du ha gjort?

9 kommentarer:

Fru E sa...

Det är klart att du ska unna dig att köpa böcker när du är i Stockholm! Du kan väl ha köpstopp två dagar i mars också så har du hållit ditt löfte, sett i antal dagar alltså. ;-) Hoppas att du får skoj!

Johannes sa...

Gör som muslimerna. De får bryta sin fasta under Ramadan om de är på resande fot, förutsatt att de tar igen det med att fasta lika många dagar vid ett senare tillfälle. Med andra ord: eftersom du befinner dig i en speciell situation måste det vara tillåtet att köpa böcker. Kompensera detta med motsvarande antal dagars köpstopp när du kommit hem, i mars.

snowflake sa...

Klart du får köpa böcker! Är du där så sällan så. Du kommer säkert att tänka dig för och köpa noggrannt utvalda. Som du sen kan visa upp här. :-)

Magnolia sa...

Jag skulle ha shoppat loss när jag ändå var där.... Det går ju att dra ner på köpen när det gäller annat istället och efter resan. ;)

Lilla O sa...

Du är på god väg att hitta den perfekta ursäkten. Fortsätt med det så kan du nog legitimera ett antikvariatbesök eller två. :-D

Ingrid sa...

Givetvis ska du utnyttja storstadens utbud av böcker (både antikvariskt och "vanigt".) Två dagar är ingenting- lägg du till dem efteråt i stället (som också föreslagits ovan). Hoppas att du får en mycket givande tripp till Kgl Hufvudstaden!

Tika sa...

Kan bara hålla med alla här, shoppa böcker du!

MariaH sa...

Antikvariat är ju egentligen bara återvinning av böcker? Shoppa på!

Anki sa...

Det kanske bara blir ett teoretiskt problem? Du kanske inte hittar några böcker du vill shopppa? Skämt åsido - ta det som det kommer... Hittar du något får du väl ta en diskussion med dig själv då?

Related Posts with Thumbnails