måndag 22 februari 2010

Michael Bond - Paddington i trädgården

Kommer ni ihåg den lilla björnen Paddington som kom från mörkaste Peru och åt marmelad? Paddington i trädgården är en charmig bok om denna lilla björn som alltid verkar hamna i trubbel. Paddington bor hos familjen Brown i centrala London, och för att sysselsätta Paddington och försöka förhindra att han ställer till med förtret tycker herr Brown att Paddington och familjens barn kan få en egen liten plätt att odla på. Medan barnen ivrigt sätter igång med att planera och iordningställa sina små odlingslotter har Paddington svårt för att komma på vad han ska göra. Han ger sig därför iväg till marknaden för att söka lite inspiration. Med hjälp av en odlingsbok som han hittat på marknaden beger han sig hemåt igen samtidigt som han läser i boken att man kan betrakta trädgården uppifrån för att få inspiration. Så Paddington beger sig till byggarbetsplatsen som ligger precis bredvid familjen Browns hus, ställer ifrån sig sin marmeladburk och klättrar uppför stegen. Under tiden hinner byggarbetarna komma tillbaka från sin lunchrast och lastar av betong rakt över den plats som Paddington ställt sin marmeladburk. Katastrof! Men lugn, Paddington får tillbaka sin marmeladburk, eller nåja, nästan i alla fall. Och kommer på hur hans trädgård ska se ut.

Jag minns så väl Paddington när jag var liten så det var lite extra roligt att få läsa den här boken för min dotter för att se om även hon gillar den lille fripassageraren från mörkaste Peru. Och det gjorde hon. Boken har många fina bilder för barn att titta på. Den här boken fick vi av förlaget som recensionsexemplar tillsammans med boken Kalla mig Paddington som jag också kommer att skriva om i dagarna.

Michael Bond - Paddington i trädgården
Originaltitel: Paddington in the Garden
Översättning: Cecilia Lidbeck
B. Wahlströms
ISBN: 978-91-32-15735-6

3 kommentarer:

mormor Hannele sa...

den har jag köpt till mitt barnbarn, på loppis, eller var det på rea

Bokälskarinnan sa...

Hejsan!
Ville bara skicka en kommentar om att jag la till denna länken i ett av mina inlägg där jag skrev lite om Michael Bond så jag hoppas det är okej då jag ville få fram fler bloggar som skrivit om Michael Bond och Paddington.
Mvh
Bokälskarinnan

Titti sa...

Visst är det okej. :-)

Related Posts with Thumbnails