11 februari, 2010

Stockholmsresan och köpstopp på böcker

I måndags undrade jag hur jag tänkte när jag bestämde mig för att inte köpa nya böcker under februari när jag sedan länge hade planerat att åka till Stockholm och där besöka antikvariat. Resan har varit bestämt i ungefär ett halvår och köpstoppet infördes i ren desperation efter att jag räknat antal oläst böcker som jag har här hemma. Jag hade nämligen inte en tanke på att dessa två skulle krocka med varandra. De flesta som har kommenterat mitt inlägg i måndags tycker att jag absolut kan handla böcker utan dåligt samvete när jag åker till Stockholm, medan andra tycker att det är en dålig ursäkt för att bryta köpstoppet. Ett alternativ som flera skrivit är att om jag köper böcker så kan jag utöka mitt köpstopp med lika många dagar i mars, ungefär som när muslimerna under Ramadan får bryta fastan när de befinner sig på resande fot. Det alternativet låter ju faktiskt lockande. Jag har ännu inte bestämt mig för hur jag ska göra. Men det lutar nog ganska starkt åt att jag som Anki skriver att om jag hittar en bok (eller två eller tre eller fyra eller... nej där kanske gränsen går) så får jag ta en diskussion med mig själv då. Är det en bok som jag verkligen vill ha eller kan jag låna den på biblioteket hemma istället. Och framförallt bör jag nog fråga mig själv om jag kommer att läsa boken inom en snar framtid, eller kommer den läggas till den redan enorma högen av olästa böcker?

2 kommentarer:

Hanneles paradis på Hisingen sa...

jag kan inte tänka mej ett liv utan böcker,
ett eget bibliotek är lyckan :)

MariaH sa...

rent krasst är det väl så att allt du hittar i bokhandeln kan du skriva upp o köpa senare medan antikvariatsböcker är osäkra, man vet inte när chansen kommer tillbaka.

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...