onsdag 24 augusti 2011

Macbeth - Seriealbum


Argasso förlag ger ut serien Klassiska seriealbum. Först ut var Frankenstein och nu har även Macbeth kommit ut. Albumen är riktigt fina och kan ses som en introduktion till de klassiska böckerna. Passar bra till ungdomar som kanske inte alltid är så pigga på att läsa Shakespeare eller Mary Shelley. Visserligen är väl originalböckerna alltid det bästa att läsa, men jag tycker de här seriealbumen ändå är en gott alternativ eftersom man ändå får huvuddragen i historien serverat på ett väldigt lättsmält och enkelt sätt. Sen kan man ju alltid hoppas att de ger mersmak.

I slutet av albumet finns det en faktadel om William Shakespeare, verklighetens Macbeth och Shakespeares Globe Theatre. Bilderna är fina och på omslagsflikarna står det hur man går till väga för att skapa bilderna; från grovskiss fram till färdig bild. Klassiska seriealbum känns påkostat och välgjort. Under hösten kommer den tredje titeln i serien; Jane Eyre av Charlotte Brontë.

William Shakespeare - Macbeth
Manusbearbetning: John McDonald
Förlag: Argasso förlag
ISBN: 9789186579173

1 kommentar:

Böckerx3/Metta sa...

Åh, sånt här är så kul! Jag hade naturligtvis velat läsa originalet först men finns det folk som får ta del av berättelserna för att de gillar serier bättre så är ju det bra!

Related Posts with Thumbnails