måndag 22 augusti 2011

Daphne du Maurier - Värdshuset Jamaica

Mary Yellan blir föräldralös och tvingas flytta till sin moster och hennes man som äger värdshuset Jamaica, ett ökänt och illa omtyckt ställe vid Cornwalls kust. Alla människor hon möter på sin resa dit varnar henne för stället och ber henne vända om. Mary förstår dock inte vad de menar, hon minns sin moster med värme. När hon anländer till platsen inser hon snart att allt inte är som det ska, varken i mosterns äktenskap eller värdshusets affärer. För hur kan man få ett värdshus att gå runt när människor åker omvägar för att slippa passera?

Det här var en förbaskat bra bok! Det är så där så man nästan önskar att man inte hade läst den än, bara för att få läsa den för första gången igen. Boken är filmatiserad av Alfred Hitchcock och finns också som TV-serie från BBC med Jane Seymour som Mary. Den skulle jag vilja se. TV-serien alltså. Ja, och Hitchcockfilmen också. Någon som sett filmen eller serien och som kan säga om det är värt att hålla ögonen öppna efter den?

Daphne du Maurier - Värdshuset Jamaica
Originaltitel: Jamaica Inn
Förlag: Almqvist & Wiksell Förlag
ISBN: 9120071744

2 kommentarer:

Linse sa...

Har desværre ikke set filmen, men Hitchcocks filmatisering af en anden du Maurier roman, Rebecca, er fremragende.

Tak for tippet, den bog skal jeg have læst :-)

Titti sa...

Rebecca har jag varken läst eller sett heller. Men den titeln står (och har gjort länge) på min att-läsa-lista. Hoppas du också gillar Värdshuset Jamaica.

Related Posts with Thumbnails