tisdag 2 augusti 2011

The Yellow Wallpaper

Jag har blivit lite avigt inställd till att outa mitt pågående läsande eftersom det allt som oftast är så att boken/böckerna ifråga inte har blivit utlästa. Men nu måste jag göra ett litet undantag. Jag har nämligen precis påbörjat en novellsamling med Charlotte Perkins Gilman och har hittills läst ett par av novellerna, bland annat The Yellow Wallpaper, som jag tyckte väldigt mycket om. Om jag inte är helt ute och cyklar så var detta en novell som Sarah Waters inspirerades av när hon skrev Främlingen i huset. Och det märks! Likheterna mellan The Yellow Wallpaper och Främlingen i huset är väldigt påtagliga. Nej, nu har jag inte tid att sitta här och blogga mer, jag måste läsa fler noveller.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag håller med! Jättefina noveller! Dessutom finns ju boken i mycket prisvärd pocketutgåva. Jag hittade en hel blogg bara om Charlotte Perkins Gilman http://www.charlotteperkinsgilman.com/

Mycket intressant författarinna.

Titti sa...

Det är en gammal och sliten pocketutgåva från Bantam classics som jag fick hem via en bokbytessida. Jättefina noveller, verkligen. Tack så mycket för bloggtipset. Ska genast kolla in sidan.

enligt O sa...

Har bara läst just The Yellow Wallpaper och minns att jag gillade, men har inget minne av vad den handlar om. Tack för att du fick mig att tänka på den igen.

Titti sa...

Det gjorde jag så gärna. :-)

Related Posts with Thumbnails