12 mars, 2010

En dystopi för ungdomar

Hur skulle framtidens samhälle se ut om extremister tog över makten? Det är ämnet i den lättlästa boken Fånge i tiden av Eric Brown, utgiven av Argasso förlag. Al och Jenny är två brittiska ungdomar som ger sig ut för att tälta på en hed i utkanten av staden där de bor. På vägen dit slungas de genom tiden och hamnar i 2055. Omgivningarna ser helt annorlunda ut och på vägarna rullar stridsfordon. Al är av utländsk härkomst och till både hans och Jenny's förvåning och förskräckelse är alla människor de möter i framtiden vita. När de båda tagit sig in till staden blir de genast omringade av fientliga invånare och kastas i fängelse där de torteras. Det finns en motståndsrörelse i landet som kämpar mot extremisterna och fritar ungdomarna. Hur kan motståndsrörelsen veta att Al och Jenny befinner sig landet? Är det rent av de som har sänt dem in i framtiden?

Spännande och lättläst bok för ungdomar från 13 år och uppåt som handlar om en väldigt viktig sak. Vilket samhälle vill vi ha i framtiden om främlingsfientliga kommer till makten. Kommer sätta även denna bok i händerna på min tonåring och böcker från Argasso förlag ska jag hålla utkik efter i framtiden.

Eric Brown - Fånge i tiden
Originaltitel: Race Against Time
Översättning: Helena Olsson
Förlag: Argasso förlag
ISBN: 978-91-85071-74-6

Inga kommentarer:

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...