måndag 22 mars 2010

Gratis poesibok

Jag och dottern var på biblioteket en snabbis idag. Jag skulle lämna tillbaka lite böcker och hämta några som jag hade reserverat. Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman och Gatans lag av Michael Connelly. När jag var där inne så kunde jag ju inte undgå att se att de delade ut gratis böcker. Den här gången var det poesiböcker eftersom det var Världspoesidagen igår den 21 mars. Jag läser inte poesi så ofta men en gratis bok tackar man ju inte nej till. Det fanns många fina poesiböcker att välja mellan men till slut valde jag en bok enbart på grund av vilket förlag den var utgiven på. Det blev mural av Mahmoud Darwish som är utgiven på Bokförlaget Tranan. Nu hoppas jag bara att den är bra. Den låter i alla fall bra att döma av baksidestexten:

Mural är en bildrik episk dikt som i sin tematiska rikedom erinrar om ett förislamiskt arabiskt ode, en qasida. Den minner också om en dunkel väggmålning i något antikt tempel, där livet och döden, uppståndelsen och livet efter detta skildras i en myt; gudarna är mänskliga och människorna är gudar. Eller också kan Mahmoud Darwish mural helt enkelt läsas som självbiografisk graffiti på en mur i samtidens Paris...

5 kommentarer:

Boktokig sa...

Vad underbart! Hoppas du ska njuta av den! :)

Titti sa...

Det tror jag säkert att jag kommer att göra. :-)

Ingrid sa...

Du har gjort ett fynd. Hoppas att du tycker om!!

Bokomaten.. sa...

Vilket fantastiskt initiativ! Jag hade blivit själaglad! Och ett urbra sätt att uppmärksamma poesi mer!

Titti sa...

Mitt bibliotek är fantastiskt och delar ut gratis böcker flera gånger om året. Och ibland står det att man får ta två. Behöver jag säga att jag mer än gärna gör det? :-)

Related Posts with Thumbnails