onsdag 13 april 2011

Antingen gjorde vi något väldigt bra eller så var det väldigt dumt

Dottern lånade hem en CD-skiva med Fem myror är fler än fyra elefanter från biblioteket för ett tag sedan. Skivan har gått varm här hemma vilket bland annat har resulterat i att hon kan rabbla alfabetet likt ett rinnande vatten. Jättebra! Tack för det Magnus, Brasse och Eva! Vi har lånat om skivan ett antal gånger så vi beslutade att köpa hem den istället. Sagt och gjort, i förrgår lämnade vi tillbaks skivan till biblioteket och igår landade dotterns skiva i brevlådan.

Nu vet jag dock inte om det var smart gjort eller inte. För nu kommer vi tvingas lyssna till Brasse som sjunger k som i början på min kalsong och den där sagan om draken Molobrakos om och om igen tills skivan är repig...

Vad gör man inte för sina barn?

3 kommentarer:

mimmimarie sa...

Jag tycker det är härligt att det finns sådana program som Fem myror som håller för tidens gång, en som generation efter generation kan älska.

Pål Eggert sa...

Sådant där händer ändå förr eller senare. Ungar är förtjusta i att se samma sak. Vuxna också, fast de försöker maskera sitt vegetande genoma att typ läsa alla böcker av mankell istället för att läsa en och samma bok flera gånger ;) Ändå härligt när man kan dela något sådär över generationsgränserna.

Titti sa...

Visst är det härligt att Fem myror.. fortfarande går hem bland barnen. Jag tycker egentligen att det är jättekul att dottern gillar det så mycket och ser ju att det verkligen funkar. Vi har dock inte köpt DVD-filmerna som finns. Än i alla fall. Skivan funkar ju bra det också och om de håller henne borta från dumburken så är det inga fel alls.

Ja du Pål, jag tror du slog huvudet på spiken. Vuxna tror bara att de vill ha variation men så är det ju inte. Vi återkommer ju till samma hela tiden i princip allt vi gör, från vilken plats vi väljer att sitta vid kring köksbordet till vilka böcker vi läser. Hur ofta går man egentligen utanför sin egen bekvämlighetszon?

Related Posts with Thumbnails