måndag 25 april 2011

Glad Annandag Påsk!

Första dagen efter detoxen och jag vill börja med att önska alla en trevlig annandag påsk. Till mitt stora förtret glömde jag att i förväg skriva ett inlägg där jag önskade alla mina bloggläsare en glad påsk. Så jag gör det nu istället och hoppas att alla har haft en riktigt trevlig påsk med allt som hör till. Det har jag haft.

Detoxveckan har varit väldigt trevlig och jag har inte haft några abstinensbesvär alls. Jag känner istället att det är lite trist att veckan är över. Vid några tillfällen har jag dock kopplat upp mig på nätet, till exempel när jag redan på måndagkvällen kom på att jag skulle låna om två filmer på biblioteket. Det kom jag naturligtvis på en timme efter att biblioteket hade stängt. Sammanlagt tror jag att jag har spenderat 30 minuter under veckan på nätet. Plus någon timmes skrivtid vid datorn är jag redigerade en novell.

Jag har såklart läst mycket under veckan. Sex böcker hann bli utlästa, vilket är fler än vad jag lyckats läsa under en hel månad sedan årsskiftet. Riktigt bra läsning också om jag får säga det själv, som började med Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian och avslutades med En liten hjälte av Fjodor Dostojevskij. Däremellan inmundigade jag The Wind in the Willows av Kenneth Grahame tillsammans med påskmaten och blev samtidigt väldigt nostalgisk när jag tänkte på barnprogrammet som gick när jag var liten och vars innehåll verkar skilja sig markant från innehållet i boken.

Dessutom har jag gjort en rensning i bokhyllorna. Det som bara var tänkt att bli några böcker att lämna till Röda Korset blev tre fulla kassar istället. Det märks knappt att alla dessa böcker försvann från hyllorna. Jag måste jobba på det där med att göra mig av med böcker som jag med största sannolikhet aldrig kommer att läsa igen.

2 kommentarer:

Zachan sa...

Välkommen tillbaka! Det är konstigt att man inte saknar internet och datorn mer efter en sådan vecka. Jag gjorde likadant för någon vecka sedan och kände samma sak. Bloggen har faktiskt inte riktigt tagit igen sig efter den veckan faktiskt.

karesuandoherden sa...

Men då blev det ju riktigt för Glad Påsk säger man på Påskdagen. Speciellt om man varit på en Påsknattsmässa.

Related Posts with Thumbnails