fredag 15 april 2011

Ett litet dilemma vad gäller mitt skrivande

På måndag börjar ju Digital Detox Week som jag tidigare annonserat att jag tänker delta i. Naturligtvis har det uppstått ett litet dilemma så här lagom innan veckan börjar. Mitt skrivande som har legat lite på is har såklart tagit fart igen. Mitt romanmanus ligger fortfarande till sig lite och jag har inte velat ta tag i detta nu eftersom jag ska koppla ner nästa vecka. Men novellerna har jag åter tagit tag i. Två håller jag på och redigerar och så har jag skrivit ytterligare en. Meningen är ju att jag inte ska dra på den där datorn under nästa vecka. Samtidigt vill jag såklart fortsätta skriva nu när jag kommit igång igen. Sätter jag mig vid datorn och skriver är det nog ganska lätt att jag tänker att jag ska bara kolla en sak...

Jag får helt enkelt skriva för hand. Jag har hört att det fortfarande går att göra så. Måste inhandla ett nytt kollegieblock i helgen, sen är jag redo. Hinner jag månne skriva en roman eller två nästa vecka? ;-)

3 kommentarer:

Bokomaten sa...

För du skulle inte kunna ge dig undantagstillstånd...? Bara för skrivandet...? jag menar, stänna ner alla sociala medier och internet och se det som en skrivmaskin? För skrivmaskin skulle väl vara ok, eller?

Titti sa...

Skrivmaskin är absolut okej! Och jag funderade ju på det där, om jag ska fortsätta med skrivandet ändå. Man måste ju inte öppna den där webbläsaren liksom. ;-)

Med lite självdisciplin så ska det nog gå vägen, för jag är nog inte riktigt beredd att enbart skriva för hand heller under en vecka. Dum som jag är så skickade jag ut förfrågan till två tidningar om de tar emot noveller och jag fick svar att jag kan skicka över för påseende. I vanlig ordning är jag inte klar med redigeringen. Jag trodde såklart att det skulle dröja lääänge innan jag/eller om jag ens skulle få något svar. Haha! Så jag har lite att stå i kan man säga. Nästa gång ska jag nog vänta tills redigeringen är klar innan jag skickar ut någon förfrågan. :-D

Dessutom har jag nyss påbörjat ytterligare ett projekt som vi kan kalla för ett fackboksprojekt (eftersom det inte rör sig om skönlitteratur). Lite svårt att veta i vilket fack jag ska stoppa in det bara. När man väl kommer igång med skrivandet igen så är det som en fördämning har brustit och det verkar inte finnas någon ände på det hela. då vill jag ta till vara på det.

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vilket bra initiativ. Det skulle jag nog behova, fast det blir det lite automatiskt nu nar jag reser bort over pasken.

lycka till, jag ar saker pa att det kommer att ga bra!

Related Posts with Thumbnails