tisdag 4 augusti 2009

2 miljöböcker i 1

100 sätt att leva klimatsmart & 100 sätt att leva ekologiskt är så mycket som två böcker i en. Sammanlagt får man alltså hela 200 tips på hur man kan leva lite mer klimatsmart och ekologiskt även om man känner att tiden inte riktigt räcker till. Boken är uppdelad i olika kategorier där man får tips om hur man blir mer klimatsmart/ekologisk i exempelvis hemmet, resorna, konsumtion etc. I ärlighetens namn så är det väl inte riktigt 200 unika tips då några av tipsen i de båda delarna faktiskt är samma. Nummer 1 i varje del är exempelvis detta:

"Ha videokväll. Al Gore heter han, mannen som på ett fängslande och trovärdigt sätt redogör för vad som håller på att hända med vår planet. I sin film En obekväm sanning går han igenom bevisen på att vårt klimat förändras och förklarar varför. Ge honom de 100 minuterna som filmen är lång och lyssna, så får du ett hum om hur allt hänger ihop. Och bli inspirerad till att vilja förändra. Det är bättre sent än aldrig - en klyscha som faktiskt håller. Hyr filmen i din närmaste hyrfilmsbutik."

Det fanns även något mer tips som återkom i vardera del. Men vad gör det om det inte var 200 unika tips? Boken är späckad med enkla och användbara tips. Här är ett urval:
  • Handla mat efter säsong
  • Handla lokalt
  • Ge bort din favoritbok (istället för att åka iväg till närmaste köpcentrum för att leta present)
  • Ha klädbytardag
  • Shoppa mindre
  • Drick ekologisk mjölk
Men det bästa av alla tips är väl ändå det sista tipset som lyder:
  • Läs mer!
Om klimat- och miljöfrågor såklart! Och självklart lånar man boken på biblioteket. (Det gjorde inte jag...)

För varje bok som säljs går 5 kr till Världsnaturfonden WWF och deras klimatarbete.

2 kommentarer:

Emma sa...

"Ge bort din favoritbok"... från min egen bokhylla? Huh , det skulle aldrig funka -ryser- även om tanken är god. Syftar det till att köpa ett nytt exemplar av sin favoritbok och ge bort så är jag helt klart ett fan :-) ..fast det minskar kanske inte konsumtionen direkt.

Hellre barfota än boklös sa...

Haha! Tanken var nog att ge bort en bok från sin egen bokhylla. Men jag håller med dig. Min favoritbok skulle jag aldrig ge bort... Jag lånar ju knappt ut mina böcker. Den enda som får låna av mig är min lillasyster. :-)

Related Posts with Thumbnails