söndag 9 augusti 2009

Min senaste beställning från Adlibris


Som jag skrivit om i ett tidigare inlägg så gjorde jag en beställning av fyra Dickenstitlar. Jag hämtade ut dem på mitt utlämningsställe idag. Visst är de väl fina? Tre av titlarna är på engelska och en i svensk översättning. Egentligen borde jag väl ha tagit den med på engelska eftersom mina övriga böcker av Dickens är på originalspråk. Men nu blev det på svenska ändå. Ytterligare en titel är på väg hem till mig via BookMooch. Då fattas bara fem titlar och sen är min romansamling komplett. Han skrev ju även en hel del noveller också så det blir väl mitt nästa steg när det gäller samlingen. Nu återstår bara den trevligaste biten på hela projektet. Att läsa alla hans böcker. Jag håller ju som bäst på med Bleak House och har läst ett par av hans andra romaner, men det var en hel del år sedan. Så det blir många nya bekantskaper. Vilka böcker av Dickens har du läst och vilken är din favorit?

2 kommentarer:

Amoroso sa...

Jag håller på att samla alla Dickens böcker i extra fina utgåvor och ska läsa dem alla i följd .... Vilken tycker du är bäst hittills?

Hellre barfota än boklös sa...

Åh extra fina utgåvor av Dickens. Det hade varit något. Det har jag tyvärr inte råd med, jag får nöja mig med billiga pocketutgåvor. Men det är ju bra att det finns så jag får mitt eget Dickensbibliotek. När jag är klar med Bleak House ska jag läsa hans böcker i kronologisk ordning. Då kan vi ju följas åt och dela med oss av våra tankar om hans böcker. Vad kul! Det var länge sen jag läste Både Oliver Twist och David Copperfield men minns att jag tyckte om de båda väldigt mycket. Bleak House som jag läser just nu tycker jag väldigt mycket om också. Och A Christmas Carol är ju underbar den med. Sen tror jag inte att jag läst någon mer av honom. Men jag har svårt att välja någon särskild favorit av de jag läst. Jag måste nog fundera en stund först.

Related Posts with Thumbnails