måndag 3 augusti 2009

BookMooch!

Jag fick en förfrågan om hur det här med BookMooch funkar egentligen, så jag tänkte att jag skulle försöka förklara det.

Först och främst så är det helt gratis att registrera sig på sidan. Det enda man betalar är porto när man skickar böcker till andra. När du har skaffat ett konto så börjar du med att registrera 10 böcker som du har hemma och som du vill ge bort. Varje bok du registrerar ger dig 0,1 poäng. 10 st böcker ger dig alltså sammanlagt 1 poäng.

När du moochar en bok så "kostar" den olika mycket. En inrikes bok kostar 1 poäng och en utrikes kostar 2 poäng. På samma sätt tjänar du 1 poäng om du ger bort en bok inrikes, men ger du bort en bok utrikes tjänar du hela 3 poäng. I princip kan man säga att för varje bok du ger bort så kan du själv byta till dig en.

Du kan själv välja om du vill skicka böcker bara inom Sverige eller utomlands. Du kan ändra din status så ofta du vill. Det finns tre lägen du kan välja mellan: only to my country, ask first och worldwide.

Det kostar såklart en slant att skicka böcker utomlands. En vanlig pocketbok brukar kosta mellan 55 och 85 beroende på vikt såklart och vart i världen du ska skicka boken. Det är ju såklart billigare att skicka inom Europa än resten av världen. Du kan läsa mer om hur detta funkar här.

Även om det kostar en slant att skicka böcker så tycker jag att det är en riktigt roligt. Jag har fått tag i böcker som kan vara svåra eller dyra att få tag på här i Sverige. Men roligast av allt är ändå att man får komma i kontakt med så många bokälskare runt om i världen.

2 kommentarer:

marlan sa...

Mer Bookmooch till alla!!
:D

Hellre barfota än boklös sa...

Det tycker jag också! Jag älskar den sidan :-)

Related Posts with Thumbnails