17 april, 2011

Katitzi

Katitzi behöver kanske ingen närmare presentation. De flesta har nog hört talas om den lilla flickan som växer upp på ett barnhem för att sedan hämtas hem av sin pappa. Hemma hos sin familj igen får hon möta alla de fördomar och orättvisor som romer utsätts för i det svenska samhället. De lever ett kringflackande liv men vill helst av allt ha ett permanent hem så att barnen exempelvis kan gå i skolan.

Katitizi är nog lika aktuell idag som den var den när den först kom ut. Fördomarna om människor som är "annorlunda" och kommer från en annan kultur lever vidare än idag.

Katarina Taikon - Katitzi
Förlag: En bok för alla
ISBN: 9789172215870

2 kommentarer:

Nattens bibliotek sa...

Den läste jag för länge sedan och tyckte mycket om den. Kul att du plockade fram den. Det är en bok som inte bör förglömas.

Emmas Bokhylla sa...

Jag laste den i januari (men har inte hunnit blogga om den) och gillade den verkligen. Laste de senare bockerna flera ganger nar jag var yngre, det ar synd att de inte finns i nytryck!

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...