lördag 18 september 2010

jag är en bokholist

Detta är ett bloggsvar på Annikas inlägg som ni finner här:

Hej jag heter Titti och jag är bokberoende. En bokholist (eller bookoholic, vilket ni nu föredrar). Men jag vill absolut inte bota mitt beroende. Kanske enbart dämpa begäret en smula, för plånbokens välmående. Efter en lång och svår period i form av bokköpstopp så har jag sakta men säkert istället för att klicka hem sprillans nya böcker börjat lämna fler inköpsförslag till mitt bibliotek, fjärrlåna och inte minst... jag köper fler begagnade än nya böcker. Som den känsliga individ jag är känner jag djupt medlidande med alla övergivna böcker som finns här i världen. Böcker som har blivit övergivna av sina ägare och som hjälplöst ropar till mig att jag ska ta med dem hem. Hur ska jag kunna undvika att komma till deras undsättning och ge dem ett nytt hem?

4 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

Bra skrivet, jag skriver under och tänker inte söka vård :)

Annika sa...

:-) Jag vill inte bota mitt bokberoende heller. Jag blir bara nyfiken och förundran över var drivet/tvånget att ständigt införskaffa nya böcker kommer ifrån!?

Jag vet att jag har läsning så jag klarar mig i någon månad utan problem, men mitt undermedvetna (eller vad det nu är) styr mig mot internetbokhandlarna eller (oftast) biblioteket. Det är en evig tur att biblioteket finns för annars skulle jag ha blivit ruinerad för länge sedan.

♥ Hannele sa...

ett härligt beroende :)

Titti sa...

Jag har läsning så jag klarar mig i ett par år framöver, men jag köper ändå nya böcker.

Related Posts with Thumbnails