onsdag 8 september 2010

Jo Nesbø - Fladdermusmannen


Fladdermusmannen är den första delen i en serie kriminalromaner om Harry Hole. En ung norsk kvinna hittas mördad i Australien. Harry Hole åker ner för att hjälpa till med mordutredningen. Han märker dock att allt inte står riktigt rätt till. Inte ens den kollega som utses till honom, aboriginen Andrew Kensington, verkar spela med öppna kort. Snart inser Harry att de är en seriemördare på spåren och i jakten på denne för honom in i Sydneys undre värld.

Jag har läst och hört mycket om Jo Nesbø men aldrig kommit mig för att faktiskt läsa något av honom tidigare. Men så tog nyfikenheten överhanden och jag köpte hem den första boken i serien. Det inköpet ångrar jag inte. Fladdermusmannen är en riktigt bra debutbok och Harry Hole är en så där riktigt oslipad hjälte som väl kanske inte alltid befinner sig på rätt sida lagen, sitt yrke till trots. Jag gillar det! Fler böcker av Jo Nesbø kommer du garanterat att få läsa mer om på den här bloggen. Tummen upp!

På Pocketförlagets hemsida hittade jag följande klipp med Jo Nesbø där han berättar lite om varför han blev författare.Jo Nesbø - Fladdermusmannen
Originaltitel: Flaggermusmannen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-85625-45-1

3 kommentarer:

Pia sa...

Visst är Fladdermusmannen en mycket bra debutroman. Det blir spännande att se vad du tycker om de andra Nesbö-böckerna (om du läser några fler vill säga :-))

Titti sa...

Det kommer jag garanterat att göra!

Emmas Bokhylla sa...

Jag har inte heller last nagot av honom, men hort en massa. Kul att du gillade den, jag kanske sklal ge den en chans!

Related Posts with Thumbnails