måndag 27 september 2010

Nedräkningen har börjat

Snart smäller det! Ja! Ni vet precis vad jag pratar om, eller hur? Inte? Då ska jag friska upp ert minne lite. På fredag är det den 1 oktober och jag kommer att påbörja min roman. Snart finns det ingen återvändo och jag har ju lovat vitt och brett här på bloggen att jag ska göra det under oktober månad. Så då är det bara att sätta igång. Jag har två böcker som handlar om att skriva en roman på 30 dagar och som är fulla med råd om hur man lyckas fullfölja det. Böckerna ska få ett eget inlägg om inte allt för länge.

I båda böckerna finns det dock förslag på kontrakt som man skriver på. En del formuleringar är riktigt roliga.

I acknowledge that the month-long, 50, 000-word deadline I set for myself is absolute and unchangeable, and that any failure to meet the deadline, or any effort on my part to move the deadline once the adventure has begun, will invite well-deserved mockery from friends and
family.


Det var ett utdrag från kontraktet i den ena boken. Den versionen tror jag inte jag kommer att skriva under på. I den andra boken jag har finns ett lite mer humant kontrakt med de avslutande orden som föll mig mer i smaken:

This book is important to me. My future readers are waiting to read it and I owe it to them to finish it. What I have to say is important.

12 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

lycka till, jag köper den..

Titti sa...

Min första läsare/köpare! Detta förpliktigar verkligen. :-)

Sara sa...

Spännande! Lycka till! :)

Titti sa...

Tack så mycket för era lyckönskningar!

Jag har faktiskt "tjuvstartat" lite...

tidningsida sa...

Det låter väldigt spännande, vad är det för böcker du får tipsen ifrån?

Och det låter väldigt spännande med din bok också, jag kan bli din andra köpare! ;)

tidningsida sa...

Det låter väldigt spännande, vad är det för böcker du får tipsen ifrån?

Och det låter väldigt spännande med din bok också, jag kan bli din andra köpare! ;)

Titti sa...

Ni är för härliga. :-) Jag kommer att skriva om böckerna i ett särskilt inlägg...snart.

Marie sa...

Jag kommer också köpa ett ex av din bok när den är klar! Hoppas du får den utgiven också. Funkar det verkligen att skriva en bok på 30 dagar? Ser fram emot inlägget om böckerna som inspirerat dig.

Titti sa...

Detta förpliktigar verkligen. För er skull så måste jag ju skriva boken helt enkelt. *s*

Mja, helt säkert är ju att boken inte kommer att bli klar på 30 dagar. men jag ska göra ett ärligt försök att ägna mycket tid till att skriva på den, och tillåta mig själv att skriva skit (som jag sedan kommer att få ägna massor av tid till att redigera såklart). Ett första utkast är det såklart som jag satsar på att ha när oktober månad är slut. Sen ska jag vara ärlig och erkänna att jag nog inte riktigt vet vad jag gett mig in på. Men vad fan... Man måste testa sina gränser. ;-)

snowflake sa...

Stort stort lycka till!

Marcus sa...

Att få klart boken på trettio dagar låter ju, åtminstone för mig, som en omöjlighet. Man kan emellertid komma en bra bit på vägen (se bara på McCall Smith som är aktuell med mellan 5-12 böcker varje år!). Jag gör dig sällskap och ska satsa hårt under oktober.

Titti sa...

Nej nej, att få klart en bok på 30 dagar är nog omöjligt för en nybörjare som jag. Men som sagt, om lägger extra krut under kort period så kommer man nog en bra bit på väg och det är väl egentligen det som är mitt mål. Att ha något att jobba vidare på sedan. Skulle jag råka hinna skriva klart ett första utkast kommer jag att vara skitnöjd. Kommer jag bara till hälften blir jag också väldigt nöjd! Det är lite det som är grejen. Men bara jag har det där första utkastet att jobba vidare på...Det vore underbart.
Kul att du hänger på! Lycka till med ditt skrivande i oktober.

Related Posts with Thumbnails