torsdag 2 september 2010

Mer av Erskine Caldwell

Jag blev så förtjust i Erskine Caldwell's Snälla vita herrar att jag var tvungen att läsa några fler av hans böcker. Tobaksvägen hittade jag för en billig penning på Bokbörsen och God's Little Acre på BookMooch. Den sistnämnda var egentligen den bok som först gjorde mig intresserad av Erskine Caldwell och den boken har jag också försökt att få tag på ett tag. Så jag blev riktigt glad när jag fick ett mail från BookMooch som talade om att den boken fanns att moocha. Och jag hade tur som hann med innan någon annan knyckte den. Nu ser jag fram emot att få läsa båda böckerna. Har du läst någon av dem och vad tyckte du i så fall?

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Tobaksvägen har jag läst- men ack så länge sedan det var- jag har glömt bort det mesta. Vill minnas att jag tyckte att boken var mycket bra- jag har alltid varit intresserad av den amerikanska södern- (men jag tycker inte om den). Jag kanske skulle läsa om? Spännande med din "Caldwell-resa".

Titti sa...

Den amerikanska södern verkade inte vara något trevligt ställe att bo på. Men liksom du tycker jag att det har en viss charm - åtminstone i litteraturen. Det var också något i Caldwells stil som fick mig att tänka på John Steinbeck - vars böcker jag verkligen tycker mycket om (åtminstone de jag hittills läst). Läs om Tobaksvägen. Jag ska läsa den inom en snar framtid har jag tänkt. Sen får vi se hur många andra böcker som kommer emellan. ;-)

Related Posts with Thumbnails