söndag 10 oktober 2010

Bokbloggsjerka 8-11 oktober

Veckans jerka hos Annika handlar om:

VILKET/VILKA BOKFORMAT (POCKET, INBUNDEN, E-BOK, LJUDBOK…) FÖREDRAR DU OCH VARFÖR?

Jag gillar både pocket och inbundet. Det finns både för- och nackdelar med båda. Inbundet gör sig snyggare i bokhyllan. Å andra sidan är pocket billigare och blir inte lika tungt att hålla i under (kanske) flera timmar för en sängläsare som jag. E-böcker och ljudböcker är dock ingenting för mig. Jag klarar inte av att läsa under en längre tid på en skärm, definitivt inte en hel roman. Nej, en fysisk bok ska det vara. Ljudböcker kan jag inte koncentrera mig på. Tankarna vandrar iväg och jag vet inte vad jag har hört.

4 kommentarer:

Pål Eggert sa...

Ljudböcker är bra när man gör något annat, typ hemsysslor eller så. Pocket är ekonomiskt och lätt att ta med sig men inbundet är skönast att läsa. Lite större text och stadigare att hålla i handen. Läsvänligare och lite mer estetiskt helt enkelt.

Anonym sa...

Jag har blivit helt såld på pocketböcker! Behändigt att ha med sig, lätt att läsa i sängen, stort utbud om man läser t.ex. på engelska. Men! inbundna är snyggast i hyllan så ibland köper jag både och.......;o)
Ljudböcker är perfekt om man städar, lagar mat etc. och då helst deckare eftersom det då sällan är själva läsupplevelsen som är huvudsaken. En riktigt bra bok vill jag helst läsa själv, för det går inte att komma ifrån att "rösten" lägger sig emellan dig och texten, hur bra uppläst det än är. Undantagsvis tillför den något, som t.ex. Göran Tunströms uppläsning av sin egen bok "Juloratoriet"./Pia

Søren sa...

Jeg har downloadet en lydbog, hvor der var så meget knas og knitren, at jeg var usikker på, om det hele var der.

Der gav jeg op, for man kan jo ikke navigere rundt og tjekke om alt er der, som en bog, hvor man kan tjekke sidetal.

Når det er sagt, så har jeg downloadet bøger, hvor jeg ikke var usikker på om det hele var der: der var ingen knas, og det blev hele tiden sagt, når det var et nyt kapitel. Det har været en rigtig god oplevelse. Jeg hører dem til og fra arbejde i bilen.

Jeg glæder mig til at prøve at læse min første bog på en iPad. Min kone har købt sådan en, så det vil jeg gerne prøve.

Jeg elsker fysiske bøger med deres grafik og billeder og forsider og lugte og håndgribelighed, men jeg vil også gerne prøve det nye.

Titti sa...

Vad intressant att läsa vad ni tycker. Det finns ju både för- och nackdelar med alla varianter. Och tur att inte alla tycker likadant så det finns en marknad för alla format.

Related Posts with Thumbnails