tisdag 26 oktober 2010

Mitt manus suger verkligen

Det är dagens sanning. Jag hade heller inte förväntat mig att jag skulle ha skrivit något mästerverk efter dryga tre veckors tokskrivning. Jag är ändå väldigt glad att jag har skrivit 165 sidor med skräp, som min dotter uttryckte det igår. Hon har rätt. Det är skräp. Mycket av det i alla fall. För nu kan jag ta det där skräpet och förhoppningsvis lyckas jag omvandla det till något läsbart. Jag tror verkligen på den här storyn. Grunddragen i storyn finns redan på pränt. Huvudpersonerna finns där. Platsen där det hela utspelas finns där. Nu ska jag bara, som sagt, försöka omvandla detta till något som faktiskt går att läsa och som andra tycker är spännande. Och det kommer jag inte att göra eller ens försöka göra på tre veckor. Så galen är jag inte. ;-)

4 kommentarer:

Bokomaten sa...

Ujujuj, det tycker jag är det svåraste. När man skriivt en text. att arbeta om, strycka, ända, lägga till osv så att det blir något läsbart som man kan stå för. SKIT-svårt är det ju. Lycka till!!

Titti sa...

Det är det verkligen. Men det var jag ju beredd på hela tiden. Det ska bli både roligt och väldigt jobbigt samtidigt.

Emmas Bokhylla sa...

Men sa ar det val for alla? Att man har lyckats rasa ur sig vad det var man ville saga (aven om det bara ar en sida eller sa) och sedan maste stad upp, utveckla och fundera. Later assvart, men som du sager, grunden finns ju dar och det ar ju det viktigaste!

Och du fick ju ihop 165 sidor till att borja med, det ar verkligen inte illa!!

Titti sa...

Jag inbillar mig fortfarande att alla stora författare skriver perfekt redan från början. ;-)

Just nu ligger mitt skitdåliga manus och mognar lite. Men sen ska jag ta mig an det med rödpennan i högsta hugg!

Related Posts with Thumbnails