tisdag 12 oktober 2010

Litterära tatueringar

Via bloggen Uppbokad hittade jag den här länken till en annan blogg som är helt tillägnad litterära tatueringar. Contrariwise: Literary Tattoos heter bloggen i fråga. Där finns en hel del läckra tatueringar som har litterär anknytning.

Jag har inte en endaste tatuering vilket mest handlar om att jag har svårt att bestämma mig för vad jag vill ha. Mina systrar däremot springer till den lokale tatueraren lite titt som tätt... ;-) Som sagt, har jag svårt att bestämma mig men ett citat ur T.S. Eliot's The Love Song of J. Alfred Prufrock skulle nog inte vara helt fel. Det är något särskilt med nedanstående rader som tilltalar mig.

I should have been a pair of ragged claws
Scuttling across the floors of silent seas

Om du skulle tatuera in något med litterär anknytning, vad skulle det vara i så fall? Har du redan en? Ja, men visa upp den då!

8 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Men gud, vilken rolig idé! Jag är för feg för at tatuera mig, dels för att jag tror att det skulle göra ruskigt ont, men också för att jag är rädd att ångra mig.. Ditt citat däremot, känns oerhört träffande och fint=)

Titti sa...

Ja men eller hur! Jag tyckte sidan var häftig. Ooh men man tackar, fast jag är lite osäker på om jag ska ta det som en komplimang eller inte. *s*

Martina sa...

Haha, jag hittade också den sidan för ett tag sen. =) Jag har stora planer på tre litterära tatueringar: mitt favoritcitat ur favoritboken Microserfs, ett citat av e.e. cummings samt ett citat från Star Trek: TNG. =)

Måste bara kolla upp hur mycket det skulle kunna kosta.

Martina sa...

Jo, och så är jag lite sugen på texten från Think Geeks "Define interesting" t-shirt ("oh god, oh god, we´re going to die").

Ingrid sa...

Mycket vackert citat. Tatueringar kan vara hur fina som helst bara det inte blir för stort och för mycket (tycker jag- jag har själv två stycken men "tecken" - (kinesiskt och "katariskt"). (Det gjorde inte särskilt ont alls).

Måna N. Berger sa...

Litterära tatueringar, ja det vore kanske något. Frågan är bara vilket citat.. Det tål att tänka på. Kroppen har ju, till skillnad från internet, sina begränsningar. Det går inte att skriva hur mycket som helst. Och jag har svårt att begränsa mig, när det gäller bra saker jag läst. Men kanske skulle jag ha något keltiskt på vänsterarmen, för att matcha sagodjuret jag har på den högra.
Vilken rolig idé!

Titti sa...

@Måna: Vad är det för sagodjur du har på armen?

Du får väl förresten hyra in den där coole tatueraren i mjölkboa igen så han kan tatuera oss boknördar.:-)

Marie K sa...

Jag är rätt tatuerad men har inga citat. Ska man välja en text är det bra att välja nåt man verkligen kan förklara för nyfikna och kan bära i alla sammanhang. Jag vet för jag citerade en rock'n'roll som jag ångrade djupt efter några år och gick täcka över till slut.

Related Posts with Thumbnails