torsdag 7 oktober 2010

CDON made me an offer I couldn't refuse

Förra veckan fick jag ett mail från CDON med ett erbjudande om att få köpa en film för det moderata priset 9 kr + porto. Jag brukar inte nappa på dessa mail men när jag såg att Låt den rätte komma in fanns med bland de utvalda filmerna så kunde jag faktiskt inte låta bli. Idag var jag på Posten och hämtade ut försändelsen som märkligt nog ansågs för stort för att få plats i mitt postfack.

Det är några år sedan filmen gick på bio och jag har faktiskt inte sett filmen än. Dessutom måste jag ju läsa om boken innan jag ser filmen som jag nyss fick hem. Jag läste boken när den kom ut och det är ju några år sedan. Minnet behöver fräschas upp en aning. Har du sett filmen? Vad tyckte du om den i så fall? Är den boken trogen?

4 kommentarer:

Martina sa...

Jag fick också det erbjudandet, jag köpte The Wrestler. Den kan jag rekommendera om du inte sett den.

Pål Eggert sa...

Jag såg filmen ganska nyligen och tyckte den var riktigt fin. Avskalad och skarp som en spjutspets. Men jag minns inte så mycket av boken, mer än att jag tyckte den var riktigt bra. Jag anser nog att den fortfarande är ajvides bästa, även om hanteringen av odöda var mer originell (men flöt inte på lika bra).
Jag har nog motsatt attityd; gillar att se filmen när jag typ glömt det mesta av boken. Så blir upplevelsen mer "ny"

Anonym sa...

Jag tycker faktiskt väldigt illa om filmen, förvisso är den väldigt fint gjord, men, den blir alldeles för platt. Jag önskar att sidohistorierna i boken fick ta mer plats i filmen, de syns aldrig. Förmodligen beror det väl på en begränsad budget och ett mer lättillgänglit budskap samt tidsbrist. Men det är synd, för boken är så bra. Även fast jag inte alls tycker om Oskar. Men 9 kr + porto, det är den värd!

Anki sa...

Jag gillade filmen (skön 70-tals käsnla) och jag gillade boken men som alltid är det ju en massa bra som inte får plats elelr kan skildras på film.
Dessutom är jag väldigt nyfiken på den amerikanska versionen som kommer om ett tag.

Related Posts with Thumbnails