söndag 24 oktober 2010

Inför Pocket & Påhitt

* Vilken genre eller författare gillar du bäst?
Stephen King är nog min favoritförfattare numero uno. Annars Clive Barker, J.R.R. Tolkien, Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft, John Steinbeck, John Ajvide Lindqvist,

* Vilken genre eller författare är du nyfiken på?
För några år sedan var jag fast i deckarträsket. Jag har kravlat mig upp därifrån men en och annan deckare slinker fortfarande ner men jag håller på att utforska den oändliga skattkistan kallad "klassiker".

* Vad har du läst, men tänkt "Aldrig mer!" om..?
Håkan Nesser. Jag tvingade mig igenom Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö för väldigt många år sedan. Aldrig mer en bok av Håkan Nesser tänkte jag då. Fast sedan dess har jag läst en följetong av honom i morsans Hemmets veckotidning eller vad det nu var... och den var helt okej. Följetongen alltså. Så jag vet inte hur mycket mitt anti-Nesser skulle stämma nu.

* Finns det någon författare som du samlar på? Har du allt?
Jag har nog det mesta av Stephen King, Dean Koontz (iaf de äldre böckerna), Charles Dickens. John Ajvide Lindqvist har jag också alla böcker av.

* Finns det någon lista publicerad, över vad du har läst genom åren?
2010, 2009, 2008, 2007, 2006.

* Annat litterärt, värt att veta..?
Jag läser inte gärna chic-litt eller BOATS. Läser gärna på engelska. Även norska och danska. Men där tar mina språkkunskaper slut. Jag skulle nog klara av en väldigt enkel bok på tyska (=en barnbok) men det känns som att det skulle ta mer än det ger så vi skippar tyskan. :-D


* Vad äter du för godis?
Allt höll jag på att säga men det stämmer inte riktigt. Eller jag äter allt som inte innehåller gelatin eller mjölksocker (okej jag brukar fuska med mjölksockret ibland men det är en annan femma). Men gelatingodis går fetbort!

* Naturgodis - ätbart eller inte..?
Absolut, det gillar jag. Tror inte jag ätit något naturgodis som jag inte tycker om.

* Dricker du te eller kaffe? Favoriter? Odrickbart?
Kaffe är odrickbart! Här är det te som gäller. Men inte gärna grönt, det har jag svårt för. För övrigt går det nog bra med vilken färg som helst. ;-)


* Hobby?
Böcker? Nej, okej det är väl ganska uppenbart. Förutom böcker är nog musik mitt intresse. Sen så gillar jag att baka, mest matbröd, och matlagning är också rätt kul för det mesta.

* Favoritfilm?
LOTR - filmerna, Den gröna milen.

* Favoritmusik?
Progressiv/symfonisk/power metal. Dream Theater, Kamelot, Symphony X, HIM, 69 Eyes, Avenged Sevenfold, Stone Sour är andra band jag lyssnar mycket på. Keltiskt gillar jag också. Lorrenna McKennit och Enya till exempel.

* Stjärntecken? Favoritfärg?
Tvilling (även om jag inte riktigt förstår varför mitt stjärntecken kan avslöja något om mig men vad vet jag). Svart är min favoritfärg.

* Samlar du på något?
Böcker ;-) Nej, jag är ingen organiserad samlare av något. Om man inte räknar dammråttor...


Jag uppdaterar listan allt eftersom jag kommer på något mer vettigt (eller ovettigt).

3 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Haha, det här ska bli spännande. Och rätt svårt ;-)

Jag ska svara på frågorna under veckan, men jag måste nog tänka igenom ett par ordentligt.

Titti sa...

Jag håller med du ;-) Det ska bli spännande och svårt på samma gång. Jag fick lite prestationsångest. Det här blir en utmaning, att knåpa ihop ett paket till dig.

Skänk bort böcker du inte läser! sa...

Hej ett litet tips till dig;)

iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de, på så sätt sparar man pengar men samt hjälper mijön genom att du låter prylen återanvändas!

Är du en student eller någon annan som behöver möbler och prylar till inredningen av hemmet? hitta det mesta gratis på sajten...

Just nu finns det 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.

Tipsa gärna dina läsare om sajen:)

Related Posts with Thumbnails