onsdag 27 oktober 2010

Teskedsgumman

På kvällarna när dottern ska lägga sig läser vi just nu Gumman som blev liten som en tesked av Alf Prøysen. Boken hittade vi för en femma på Röda Korset. Dottern håller noga reda på var vi är någonstans i boken med hjälp av det fina bokmärket hon har köpt på biblioteket. Hon gillar verkligen att krypa intill och lyssna på allt som Teskedsgumman råkar ut för. Eller nu ljög jag lite. Hon ligger inte alltid still och lyssnar. Ibland (läs för det mesta) har hon lite svårt att slappna av och far runt och ska göra tusen andra saker (okej nu överdrev jag lite men ibland känns det så). Jag tror i alla fall att hon har utbyte av innehållet i boken trots att det ibland inte verkar som att hon lyssnar. Vi har kommit ungefär halvvägs i boken och det är den bok hon vill att vi ska läsa om kvällarna i alla fall. Igår kom Barnposten hem i brevlådan och där fanns en film med Teskedsgumman som dottern genast önskade sig. Den filmen (den gamla julkalendern) skulle jag bra gärna vilja se själv.

4 kommentarer:

Ordalaget sa...

Fin recension (men förargligt stavfel) av Vampyrer och varulvar. Tog mig friheten att citera några rader, liksom att säkra filmkvällen.

/Helena, Ordalaget

Vixxtoria sa...

Vi läser faktiskt också Teskedsgumman härhemma, och min dotter tycker det är jättekul, fast jag trodde faktiskt att hon skulle vara lite för liten för boken. I alla fall är det väldigt kul att återupptäcka egna gamla favoriter tillsammans med barnen.

Hur gammal är din dotter, förresten?

Mina svar är nu publicerade. Vad du kan ha för nytta av dom. :-)

Titti sa...

@Helena: Citera på för all del! :-)

@Vixxtoria: Då ska jag surfa in och läsa. Min dotter är nyss fyllda fem. Jag funderade också på om hon var för liten för denna bok men hon gillade den. På baksidan står rekommenderad ålder 9, fast då antar jag att det är läsa-själv-ålder som anges. Men jag vet inte. Det spelar ju inte så stor roll. Huvudsaken de gillar det. Och Teskedsgumman är ju alltid rolig.

mormor Hannele sa...

man kan göra verkliga fynd med barnböcker

Related Posts with Thumbnails