lördag 1 januari 2011

Debbie Macomber - Morning Comes Softly

Travis Thompson, en hårdhudad ranchägare i Montana, får vårdnaden om sina tre brorsbarn efter att deras föräldrar omkommer i en tragisk bilolycka. Han gör sitt allra bästa för att försöka uppfostra tre sörjande barn, men räcker inte riktigt till. Myndigheterna gör snabbt klart för honom att han måste lösa problemen om inte barnen ska omhändertas. Travis är dock fast besluten att barnen ska stanna hos honom. Han har lösningen på problemet. Han måste hitta en fru. Och det snabbt. Någon tid för att dejta har han inte. Dessutom har han ingen som helst lust till det heller. Han sätter helt sonika in en kontaktannons och annonserar efter en fru.

Mary Warner, en bibliotekarie från Louisiana är en av dem som svarar på hans annons. Och trots att hon är en väldigt anspråkslös, tystlåten och vardaglig kvinna så är det hon som väljs ut av Travis och de tre barnen. För hon kan minsann laga mat, sy och sjunga vilket var kraven som listades i annonsen. Det ska dessutom visa sig att Mary har helt andra kvalifikationer som Travis söker hos en blivande fru. Ja... hon är såklart 32 år och oskuld.

Mary tar alltså sitt pick och pack och flyttar till Montana och en schabbig ranch för att gifta sig med en man hon aldrig träffat och uppfostra dennes brorsbarn. Vilket såklart inte blir helt lätt. Men det här är en kärleksroman så allt kan hända. Vad som vid en första anblick borde vara ett dödsdömt äktenskap utvecklas såklart till något helt annat. Men det är många hinder på vägen dit. Men icke låta sig nedslås, slutet gott allting gott.

Om man bortser från alla klyschor och stereotypa människor som befolkar denna roman så är den helt klart läsvärd. Jag drogs tämligen omgående in i handlingen. Lägg därtill en liten tvist med ett olöst brott (bilolyckan) och den har förmågan att uppsluka läsaren. Men själva upplägget med en kvinna som såklart är helt anspråkslös, duktig på allt och dessutom oskuld vid 32 års ålder (jag förnekar inte att dessa inte kan finnas) och en riktig machokarl som ska förföra den blyga violen ger jag inte mycket för.

Jag har alltså väldigt blandade känslor inför den här boken. Den är lättläst och griper tag men jag tror inte att den lämnar något större intryck på mig. Jag har tidigare läst några romaner av Debbie Macomber i seriern och Blossom Street och dem tycker jag är helt okej. Jag ska prova några fler av hennes böcker för att se vad jag tycker om den. Det står dock klart att den här boken botade en av de längsta lässvackor jag haft på väldigt länge. Jag hoppas i alla fall att den gjorde det. Det återstår väl att se. Men hur som, så är det här den första bok på länge som jag sträckläst.

Debbie Macomber - Morning Comes Softly
Förlag: Avon romance
ISBN: 978-0-06-108063-0

1 kommentar:

Läst, sett & hört sa...

Låter oemotståndligt! Montana, tjusig man, bibliotekarie. Det är alltid lika intressant att ta del av olika författares föreställningar om hur bibliotekarier ser ut. Och är.
Lite Sound of Music-varning, kanske?
God fortsättning på 2011

Related Posts with Thumbnails