21 januari, 2011

Stephen King - 'Salem's Lot


Ben Mears återvänder till sin barndomsstad Jerusalem's Lot för att skriva en bok samtidigt som han ska fördriva sina demoner som är kopplade till ämnet för hans bok, Marsten House. Som barn hade Ben en upplevelse utöver det vanliga i det gamla hemsökta huset. Han återvänder med en tanke om att hyra huset men upptäcker att huset, som stått tomt länge, är sålt till två affärsmän. Ganska snart efter att de nya ägarna av Marsten House har flyttat in börjar dock hemska saker att hända i den lilla staden. Barn dör och försvinner från bårhusen. Kort därefter dör även deras syskon, föräldrar, you name it och även de försvinner från bårhusen under mystiska omständigheter.

Ben Mears räknar förstås snart ut vad de nya ägarna av Marsten House egentligen är för några. En av dem, Kurt Barlow, är en vampyr som vandrat på den här jorden under väldigt lång tid. Nu följer en kamp mot klockan att oskadliggöra vampyrerna innan hela staden förvandlats till odöda. Till sin hjälp har Ben en lärare, läkare, präst och en skolpojke som trots sin ringa ålder är en riktig expert på det här med vampyrer.

Ja, 'Salem's Lot är fortfarande ruskigt spännande även idag och det är svårt att lägga undan boken. Jag gillar att en av huvudpersonerna och hjältarna i boken är ett barn, något som väl inte är helt ovanligt i King's böcker. När det gäller King's äldre böcker är det sällan jag blir besviken. Det kan jag tyvärr inte alltid säga om alla hans nyare böcker.

Stephen King - 'Salem's Lot
Förlag: Signet Books
ISBN: 0-451-16808-9

Inga kommentarer:

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...