21 januari, 2010

Barnbok: Rusksluskarna


Har ni träffat Rusksluskarna? Det är ett härligt gäng vargar som är liksom lite stökiga och högljudda av sig. De andra djuren blir så trötta på att vargarna alltid håller på och förstör så de bestämmer att vargarna inte får vara med längre. Vargarna bestämmer sig för att de kanske måste få lite hyfs om de andra djuren ska vilja vara med dem. De iakttar de andra djuren och övar sig och ger sig sen iväg till de andra för att visa att de visst kan uppföra sig. De andra djuren har dock börjat sakna sina vänner Rusksluskarna och tycker att de uppfostrade (nåja) vargar som kommer på besök är så tråkiga och jobbiga.

Rusksluskarna är en rolig bok fylld med lika roliga bilder med många detaljer som barnen kan titta på. Det är en bok om vänskap och om hur viktigt det är att alla får vara med även om man är lite oborstad som Rusksluskarna. Min dotter verkar aldrig tröttna på Rusksluskarna och själv tycker jag de är ett härligt gäng.

David Melling - Rusksluskarna
Go'boken
ISBN: 978-91-7311-223-9

Inga kommentarer:

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...