lördag 23 januari 2010

Nu inför jag köpstopp!

Jag blir så trött på mig själv som inte kan låta bli att köpa böcker trots att jag lovat mig själv att inte göra det. Så nu gör jag offentlig avbön från böcker från och med idag och hela februari. Om någon som läser detta inlägg kommer på mig med att fingra på en sprillans ny bok så har ni min tillåtelse att smälla mig på fingrarna. Eller annat lämpligt straff.. Gömma mina glasögon och linser kanske så jag inte kan läsa alls? Ja jag ser faktiskt så dåligt att jag har väldigt svårt att läsa om jag inte har dessa hjälpmedel. Ett riktigt blindstyre är vad jag är. Det skulle bli ganska jobbigt att läsa utan kontaktlinser eller glasögon. Jag skulle få hålla boken i princip intill näsan. Så det är bäst jag passar mig nu då. De böcker som händelsevis "råkar" vara på väg hem till mig får naturligtvis anlända i lugn och ro, men från och med idag är Adlibris, Bokus, Amazon osv osv osv OFF LIMITS!!!

5 kommentarer:

Martina sa...

Ah, då ser du lika dåligt som mig. =) Jag måste hålla boken så nära näsan att jag inte kan fokusera på texten för att den är FÖR nära, om jag skulle få för mig att läsa utan glasögon/linser.

Just februari är en dålig månad för köpstopp för min del, då är det ju bokrea! Eller det kanske är den bästa månaden för köpstopp? =)

Hellre barfota än boklös sa...

Haha! Ja precis så är det! Tur det finns glasögon och kontaktlinser så det inte blir så jobbigt för oss att läsa. Ja och att se över huvudtaget. *s* Mmm... tänkte inte ens på att det snart är bokrea. Men jag brukar aldrig handla på bokrean i alla fall så jag tror inte att det gör det hela svårare. Jag har nog svårt att avstå från att köpa böcker öht. Det blir en prövning detta. :-)

Anki sa...

Hej!

Det där med att köpa böcker var tidigare min svaga punkt men nu efter mitt köpstopp köper jag nästan inga nya längre däremot läser jag nästan mer nu än innan. Det är mest bilioteksböcker men även en del från Bookmooch.

Lilla O sa...

Läsa utan glasögon och linser funkar helt klart inte. Hela världen blir som en Monettavla...

Hänger på med köpstoppet i februari också. Måste skärpa mig och har klarat ett par veckor i alla fall...

MariaH sa...

jag har precis lyckats vänja mig av vid att köpa en massa månadstidningar som jag läser ut för fort så jag resonerar som så att jag får lägga de pengarna på böcker istället...
men det är tur att det finns glasögon - men jag borde nog lägga pengarna på ett nytt par innan de gammla hinner bryta ihop helt...

Related Posts with Thumbnails