28 augusti, 2010

Ännu en skrivarbok

Vid mitt senaste besök på Myrorna fann jag boken Skrivandets hantverk av Sven Wernström. Den fick såklart följa med mig hem. Den beskrivs som en bok om skrivandets hantverk främst riktad till socialistiska arbetarförfattare. Och den beskrivningen stämmer nog rätt bra. Innehåller i boken andas socialistisk kamp och på vilket sätt man kan använda detta för att framhålla orättvisor i samhället genom sitt skrivande. Boken kom ut första gången 1979 så en del är inaktuellt men mycket är fortfarande användbart. Det är främst kapitlet som handlar om marknaden som kan vara lite inaktuellt med tanke på internets framfart och alla dessa sajter där man numera kan publicera sina böcker själv till en billig penning.

I stort tyckte jag det här var en bra bok om skrivande med många bra tips som jag känner att jag själv kommer att ha nytta av i mitt eget skrivande.

Sven Wernström - Skrivandets hantverk
Förlag: Gidlunds förlag
ISBN: 91-7884-035-1

Inga kommentarer:

Bloggen på Instagram

Sedan nyårsafton finns jag på Instagram under namnet tittis_bokblogg. Kika gärna in där och följ kontot. Sedan en lång tid har jag endast up...